.
::: digiGOP.nl :::

How often do you feel lonely?
Never/very rarely
Infrequently or occasionally
Fairly regularly
On a daily basis
All the time


login om te stemmen

Forum Operators


DISCLAIMER: digiGOP.nl is geen bedrijf maar een hobby! digiGOP.nl is niet aansprakelijk voor berichten, foto's en andersoort materiaal die door bezoekers geplaatst zijn. De plaatser van het bericht is zelf aansprakelijk! Mocht er onverhoopt materiaal zijn geplaatst waar copyright op rust dan klik hier om dit te melden. Zie ook onze algemene disclaimer aub.

'Een bewuste actie om homo-ontmoetingsplek bij Emmen weg te krijgen'


door: sportingact



Een bewuste actie om een homo-ontmoetingsplek in het Noordbargerbos bij Emmen weg te krijgen. Zo betitelt Platform Keelbos de recente aanleg van een nieuwe mountainbikeroute door het bos. "Want die route gaat bewust precies over deze locatie."
"Dit is puur bedoeld om ons te ontmoedigen om hier samen te komen", zegt Hans Scheffer namens het platform dat naar eigen zeggen opkomt voor de belangen van dit soort ontmoetingsplekken. "Die route had ook net anders kunnen lopen."

De homo-ontmoetingsplek, nabij de kruising van de Blikveldweg/Heirweg aan de noordkant van het bos, wordt volgens Scheffer in ieder geval al sinds 1995 als zodanig gebruikt. "Het is er afgelegen, maar heeft ook een verbinding met parkeerplaats Westerveld langs de N34. De beschutte plek is uit het zicht; we zijn daar niemand tot last."

Tot april dit jaar konden mannen elkaar hier dan ook ontmoeten zonder gestoord te worden. "Maar sinds kort ligt er dus die mountainbikeroute, vlak door de bosjes waar wij samenkomen", zegt Scheffer. "Daardoor worden wij vanaf nu dus gestoord door langskomende fietsers, heel vervelend. Ze kunnen precies zien wat we aan het doen zijn."

Het platform heeft naar eigen zeggen eerder dit jaar al contact opgenomen met Staatsbosbeheer, die het Noordbargerbos in beheer heeft. "We hebben aangegeven dat die fietsroute ook anders kan. Door op een andere plek een kortere doorsteek te maken, komt de route niet bij ons in de buurt. Die doorsteek is er ook, maar de omleiding waar wij last hebben ligt er ook nog steeds en wordt dus door mountainbikers gebruikt. Het pad wordt ook onderhouden."
Keelbos heeft inmiddels bezwaar aangetekend bij de gemeente Emmen, de grondeigenaar. "Want volgens ons is hier sprake van een illegaal aangelegde route, waar geen vergunning voor is verleend. We vragen het college van burgemeester en wethouders daarom om te handhaven."

Volgens Keelbos past de actie binnen een trend om homo-ontmoetingsplekken te ontmoedigen. "De afgelopen tijd hebben we al vaker te maken gehad met maatregelen bij dit soort plekken, onder meer bij Drouwenermond en Oude Pekela. Ook bij andere ontmoetingsplekken zijn eerder maatregelen getroffen, onder meer in de buurt van Noord-Sleen, Grolloo en Wijster.
"Elke keer gebeuren er zaken waardoor wij van deze plekken geen gebruik meer kunnen maken. Wij doen niets verkeerd en we zijn niemand tot last. Bovendien, dit soort plekken hebben bovendien voor een bepaalde doelgroep een belangrijke maatschappelijke functie."

Staatsbosbeheer: 'Zéker geen actief ontmoedigingsbeleid'
Volgens Staatsbosbeheer is er in het Noordbargerbos zeker geen actief beleid om bezoekers van de homo-ontmoetingsplek weg te jagen, zegt woordvoerder Joke Bijl. "Er zijn volgens ons ook geen aanpassingen van bestaande paden en trajecten gedaan. Het verschil is alleen dat het gebruik veranderd is en dat komt door de fors toegenomen populariteit van het mountainbiken. Met andere woorden, het is er veel drukker geworden."

Staatsbosbeheer zegt het belangrijk te vinden dat verschillende groepen gebruikers van de bossen zich aan de regels houden en elkaar niet te veel in de weg zitten. "Dat proberen we op al onze gebieden te voorkomen. En als dat wel gebeurt, zullen we proberen dat met elkaar op te lossen. Maar er is dus geen sprake van een ontmoedigingsbeleid."
Het bezwaarschrift van Platform Keelbos is bij de gemeente Emmen bekend, meldt woordvoerder Inge Katerbarg. "We hebben die brief net ontvangen. Voordat we met een inhoudelijke reactie kunnen komen, zullen we ons hier nog in moeten verdiepen."


[Bron: rtvdrenthe.nl]



Geef met de duimen aan of je meer of minder vaak (niet meer) een dergelijk artikel wilt zien
1 reacties



Jouw Reactie
LOGIN als je een reactie wilt plaatsen
4-10-2024 11:47 Elke vrijdag even de schop in het mountainpad, als die toch illegaal is....
 



Geweldige foto's van super knappe

Geweldige foto's van super knappe en liefhebbende mannen

Nana Mouskouri (89) kondigt afsch

Nana Mouskouri (89) kondigt afscheid aan: ’Heb niet het recht slecht te zingen’

Where to Find the Best Gay Cruisi

Where to Find the Best Gay Cruising in Berlin
::: digiGOP.nl :::

© digiGOP.nl 2002 - 2024 | Adverteren | Disclaimer | Help | Contact/Helpdesk | Mobiele versie