.
::: digiGOP.nl :::

Ik kom op DG voor:
De profielen
De adressen
Het forum
De verhalen
De agenda
De gratis tickets
De fotoseries
De XXX
Te cruisen
login om te stemmen

Forum Operators


DISCLAIMER: digiGOP.nl is geen bedrijf maar een hobby! digiGOP.nl is niet aansprakelijk voor berichten, foto's en andersoort materiaal die door bezoekers geplaatst zijn. De plaatser van het bericht is zelf aansprakelijk! Mocht er onverhoopt materiaal zijn geplaatst waar copyright op rust dan klik hier om dit te melden. Zie ook onze algemene disclaimer aub.

Dalende homo-acceptatie vraagt om directe aanpak


door: sportingact



Recent onderzoek onthult een zorgwekkende trend: de acceptatie van LHBTI-personen in Nederland neemt fors af, vooral in de grote steden. Een eerder rapport meldde dat dit in Amsterdam vooral het geval blijkt bij jongeren met een niet-Nederlandse achtergrond. BBB wil weten of dit landelijk ook het geval is en heeft daarom deze week Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Waar ons land ooit wereldwijd voorop liep in de acceptatie van de homogemeenschap, accepteert nu slechts 43 procent van de Amsterdamse jongeren relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht. In heel Nederland zien we een schrikbarende daling in de acceptatie van LHBTI-personen. Volgens een onderzoek van EenVandaag uit augustus 2024 vindt 51 procent van de LHBTI’ers dat het slecht gaat met de acceptatie.

Rapport uit 2021
Culturele, religieuze en sociale factoren spelen een aanzienlijke rol in deze afname; iets wat te vaak onbenoemd blijft in het publieke debat. Een rapport dat in 2021 werd gepubliceerd laat zien dat in Amsterdam vooral jonge mannen met een niet-Nederlandse achtergrond verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de discriminatie tegen homoseksuelen. “De discussie hierover moet openlijk worden gevoerd, want zonder eerlijke erkenning van deze feiten kan er geen effectief beleid worden gemaakt,” zegt BBB-Kamerlid Claudia van Zanten.

Onderzoek en concrete maatregelen
BBB wil een nieuw, diepgaand onderzoek door het Sociaal en Cultureel Planbureau om de oorzaken van de dalende homoacceptatie verder in kaart te brengen. “Het huidige beleid, zoals de regenboogakkoorden, schiet duidelijk tekort. BBB benadrukt de noodzaak van strengere handhaving op discriminatie en een intensievere voorlichtingscampagne, specifiek gericht op de groepen waar intolerantie het meest voorkomt”, stelt Claudia van Zanten.

Politiek moet ingrijpen en de olifant in de kamer benoemen
BBB is van mening dat de politiek haar verantwoordelijkheid moet nemen en in actie moet komen om homo-acceptatie te bevorderen, ook als dit betekent dat moeilijke onderwerpen moeten worden aangesneden.

“De echte olifant in de kamer moet worden benoemd. Het achterhouden van onwelgevallige rapporten en het vermijden van ongemakkelijke waarheden helpt niemand vooruit,” aldus Van Zanten.

Claudia van Zanten stelt Kamervragen.

Vragen van het lid Van Zanten (BBB) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht ‘’Olifant in kamer’ blijft ongenoemd in debat over dalende homoacceptatie’

Bent u op de hoogte van het bericht ’’Olifant in kamer’ blijft ongenoemd in debat over dalende homoacceptatie’’ en zo ja, wat is uw reactie hierop? 1)

Hoe verklaart u dat de acceptatie van LHBTI+-personen in Nederland, inclusief grote steden en dorpen, significant is afgenomen en welke landelijke trends ziet u?

Hoe kijkt u aan tegen het feit dat nog maar 43% van de Amsterdamse jongeren accepteert dat twee mensen van hetzelfde geslacht verliefd op elkaar worden?

Kunt u naar aanleiding van de recente berichtgeving toezeggen om het sociaal en cultureel planbureau te verzoeken opnieuw verder landelijk onderzoek te doen naar de achterliggende oorzaken van de dalende homoacceptatie?

Bent u het ermee eens dat dit onderzoek vooral moet kijken naar culturele, religieuze en sociale factoren die bijdragen aan de huidige situatie van homoacceptatie?

In hoeverre erkent u dat radicale groepen, waaronder sommige religieuze- en culturele gemeenschappen, een rol spelen in het creëren van een onveilige omgeving voor LHBTI+-personen en welke stappen onderneemt u om dit probleem aan te pakken?

In 2022 gaf een rapport in Amsterdam aan dat vooral jonge mannen met een niet-westerse achtergrond homo’s discrimineren; kan tijdens het nieuwe landelijke onderzoek van het sociaal en cultureel planbureau specifiek worden stilgestaan bij de homoacceptatie onder mensen met een niet-westerse achtergrond?

Kunt u in gesprek gaan met de burgemeester van Amsterdam om verdere dalende acceptatie onder jonge mensen met een niet-westerse achtergrond te voorkomen?

Hoe kijkt u aan tegen het recente onderzoek van EenVandaag waar 51% van de LHBTI+’ers aangeeft dat het slecht gaat met de acceptatie?

Welke concrete maatregelen bent u van plan te nemen om de acceptatie van LHBTI+-personen in heel Nederland te bevorderen, aangezien de regenboogakkoorden tot nu toe niet het gewenste resultaat opleveren?

[Bron: boerburgerbeweging.nl]



Geef met de duimen aan of je meer of minder vaak (niet meer) een dergelijk artikel wilt zien
0 reacties

Geweldige foto's van super knappe

Geweldige foto's van super knappe en liefhebbende mannen

Nana Mouskouri (89) kondigt afsch

Nana Mouskouri (89) kondigt afscheid aan: ’Heb niet het recht slecht te zingen’

Where to Find the Best Gay Cruisi

Where to Find the Best Gay Cruising in Berlin
::: digiGOP.nl :::

© digiGOP.nl 2002 - 2024 | Adverteren | Disclaimer | Help | Contact/Helpdesk | Mobiele versie