.
::: digiGOP.nl :::

Have you ever slept with a women to prove you're not gay?

YES
NO


login om te stemmen

Forum Operators


DISCLAIMER: digiGOP.nl is geen bedrijf maar een hobby! digiGOP.nl is niet aansprakelijk voor berichten, foto's en andersoort materiaal die door bezoekers geplaatst zijn. De plaatser van het bericht is zelf aansprakelijk! Mocht er onverhoopt materiaal zijn geplaatst waar copyright op rust dan klik hier om dit te melden. Zie ook onze algemene disclaimer aub.

Moordenaar van Matthew Shepard wilde vroeg uit de gevangenis. Het is geweigerd


door: sportingact



Russell Henderson, een van de moordenaars van Shepard, zit al sinds zijn vroege twintigers in de gevangenis. Hij blijft daar tot hij in ieder geval in de vijftig is.


Russell Henderson, een van de moordenaars van het slachtoffer van haatmisdrijven Matthew Shepard, zal nog minstens vijf jaar in de gevangenis blijven zitten nu de Wyoming Board of Parole onlangs zijn petitie ontkende om zijn twee opeenvolgende levenslange gevangenisstraffen te verkorten. Henderson en zijn medeplichtige Aaron McKinney werden veroordeeld voor de ontvoering en moord op Shepard in Laramie, Wyoming.

"De raad hield een hoorzitting over de petitie van Russell en weigerde de petitie door te sturen naar de gouverneur," vertelde Margaret White, uitvoerend directeur van de paroolraad, aan Advocate.com.

Gevangenen in Wyoming die 10 jaar van hun levenslange gevangenisstraf hebben uitgezeten, kunnen om de vijf jaar een verzoekschrift tot omsingela.t. (een verzoek om hun straf verkort) in te dienen. Het is onduidelijk of Henderson eerder petities heeft ingediend.

Henderson pleitte schuldig aan de eerstegraads moord en ontvoering van Shepard om de doodstraf te vermijden. Hij werd in april 1999 veroordeeld. Zijn medeplichtige, McKinney, werd later dat jaar veroordeeld voor ontvoering, zware overval en tweedegraads moord. Om de doodstraf te vermijden, aanvaardde hij een levenslange gevangenisstraf zonder kans op voorwaardelijke vrijlating of beroep.

Henderson en McKinney’s moord op Shepard op 7 oktober 1998 schokte het land. De moordenaars sloegen herhaaldelijk de 21-jarige met de kont van een pistool, waarbij hij zijn schedel brak. Ze bonden hem vervolgens aan een hek vast, waardoor hij voor dood achterbleef in de 28-graden 's nachts kou.

Een fietser vond Shepard de volgende ochtend vroeg en verwarde aanvankelijk zijn levenloze lichaam naar een vogelverschrikker. Shepards gezicht was naar verluidt bedekt met bloed, behalve de plaatsen waar de tranen over zijn wangen waren gestroomd. De aanval liet Shepard in coma. Hij bleef zes dagen in het ziekenhuis op levensondersteuning voordat hij stierf.

Terwijl de getuigenis van de rechtbank onthulde dat meth-handel Shepard en zijn moordenaars mogelijk bij elkaar heeft gebracht, zei McKinney naar verluidt dat hij zich bedreigd voelde door de homoseksualiteit van Shepard. De moordenaars vroegen hun vriendinnen om te helpen bij het verstrekken van alibi's en het verbergen van bewijsmateriaal tijdens het politieonderzoek.

In 1998 richtten de ouders van Shepard de Matthew Shepard Foundation op, een LGBTQ+ non-profitorganisatie die educatieve programma's voor queerfobie uitvoert.

In 2009 publiceerde Shepards moeder Judy Shepard het boek The Meaning of Matthew: My Son’s Murder in Laramie en een wereldtransformatie. In mei 2024 ontving ze de Presidential Medal of Freedom voor haar voortdurende pleidooi voor LGBTQ+.

In oktober 2009 werd de Verenigde Staten in de Verenigde Staten aangenomen. Het Congres heeft de Matthew Shepard en James Byrd Jr. aangenomen. Hate Crimes Prevention Act, een wet die geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit en handicap omvatte in bestaande federale wetten inzake haatmisdrijven. De wet verstrekte ook extra federale financiering voor onderzoek naar haatmisdrijven en tracking.

De nasleep van de moord op Shepard werd gedocumenteerd in The Laramie Project, een toneelstuk uit 2000 uit daadwerkelijke interviews met lokale onderzoekers en bewoners na zijn dood. Het stuk werd bewerkt in een gelijknamige film uit 2002. Talloze liedjes zijn gewijd aan Shepard, waaronder het nummer "Scarecrow" van de lesbische singer-songwriter Melissa Etheridge uit 1999.

Let op : Dit is een geautomatiseerde vertaling

[Bron: lgbtqnation.com]



Geef met de duimen aan of je meer of minder vaak (niet meer) een dergelijk artikel wilt zien
0 reacties

De LHBTQ-schilderijen van Michael

De LHBTQ-schilderijen van Michael Campellone - Een virtuele galerij

Marvin Gaye & Tammi Terrell – Y

Marvin Gaye & Tammi Terrell – You’re All I Need To Get By

LOVE FOR THEM ALL = 20th Century

 LOVE FOR THEM ALL = 20th Century Men
::: digiGOP.nl :::

© digiGOP.nl 2002 - 2024 | Adverteren | Disclaimer | Help | Contact/Helpdesk | Mobiele versie