.
::: digiGOP.nl :::

Hoeveel procent homo ben jij?
Misschien ben je bi of he, maar zit er ook ho in jou en hoeveel dan?
5%
10%
15%
20%
25%
45%
50%
55%
75%
80%
90%
100%


login om te stemmen

Forum Operators


DISCLAIMER: digiGOP.nl is geen bedrijf maar een hobby! digiGOP.nl is niet aansprakelijk voor berichten, foto's en andersoort materiaal die door bezoekers geplaatst zijn. De plaatser van het bericht is zelf aansprakelijk! Mocht er onverhoopt materiaal zijn geplaatst waar copyright op rust dan klik hier om dit te melden. Zie ook onze algemene disclaimer aub.

Bekende Georgische trans vrouw doodgestoken


door: sportingact



amper dag na goedkeuring anti-homowet



In Georgië is Kesaria Abramidze, een bekende influencer, model en trans vrouw, doodgestoken in haar appartement. Dat meldt de politie. De moord werd slechts een dag na de goedkeuring van de zogenoemde anti-homowet gepleegd. Volgens critici is het dan ook een direct gevolg van het harde beleid tegen de LGBTQ+-gemeenschap in het land.

Kesaria Abramidze was de eerste persoon die publiekelijk 'uit de kast kwam' als trans vrouw in Georgië. Ze vertegenwoordigde haar land op de Miss Trans Star International-wedstrijd in 2018 en heeft meer dan een half miljoen volgers op Instagram. Ze was ook actrice en model.

Abramidze voelde zich al langer onveilig in haar land. Zo nam ze op haar sociale media de aanpak van de overheid op het gebied van huiselijk geweld onder vuur. In april zag ze zich naar eigen zeggen genoodzaakt om het land te verlaten. Haar voormalige partner had haar al verschillende malen belaagd, en ze vreesde voor haar leven. "Neen tegen femicide (moord op vrouwen, red.) dat zo vaak voorkomt in ons land", schreef ze toen.

Afgelopen woensdag werd ze echter doodgestoken in haar appartement. Volgens de politie had ze "meerdere steekwonden" en werd er een onderzoek geopend naar "een moord met voorbedachte rade, met ongeziene wreedheid en verzwarende omstandigheden op gendergebied". De politie heeft al een verdachte gearresteerd, volgens Georgische media het vriendje van Abramidze.

Door de moord nemen de spanningen in Georgië opnieuw toe. De afgelopen maanden - en zeker sinds de goedkeuring van de zogenoemde anti-homowet afgelopen dinsdag - zijn er op verschillende plaatsen in het land protesten. Critici beschuldigen de politieke partij Georgische Droom ervan een anti-westerse, anti-liberale agenda door te voeren in de aanloop naar de cruciale verkiezingen in oktober.

Salome Zoerabishvili, de pro-Europese president van Georgië, heeft de moord op de trans vrouw sterk veroordeeld. Ze noemt het een "verschrikkelijke moord", waarvan ze hoopt dat "de tragedie de Georgische samenleving wakker schudt".

De 'anti-homowet' verbiedt onder meer bijeenkomsten die relaties tussen hetzelfde geslacht promoten. Ook publieke evenementen gericht op personen die zich niet identificeren met "zijn of haar biologische geslacht" zijn onder de nieuwe wetgeving uit den boze. Kort gezegd: pride-optochten worden er zo goed als verboden.

De nieuwe wet gaat bovendien nog een stuk verder. Zo kunnen homokoppels onder de nieuwe wet niet langer kinderen adopteren. Ook zaken die de LGBTQ+-gemeenschap "promoten", zoals regenboogvlaggen, worden verboden en steunbetuigingen in het onderwijs en in de media zijn niet langer toegestaan.

Eerder schopte Georgië de Europese Unie ook al tegen de schenen met de goedkeuring van de 'wet op buitenlandse invloed'. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo's die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren.

Voor ngo's en mediabedrijven is de nieuwe wet problematisch. Het label 'agenten van buitenlandse invloeden' heeft een rampzalige impact op hun geloofwaardigheid. Het doet hen uitschijnen als spionnen voor buitenlandse naties. Ngo's zijn bezorgd dat ze door het label veel moeilijker geld zullen kunnen ronselen bij hun sponsoren.

De oppositiepartijen van Georgië hebben de wet omgedoopt tot "de Russische wet". Ze vergelijken het met de wetgeving die in Rusland gebruikt wordt om de kritische stemmen van het regime van Vladimir Poetin het zwijgen op te leggen.

President Salome Zoerabisjvili - zelf tegenstander - noemt de wet "een mechanisme van buitenlandse invloed". Volgens haar heeft Rusland een vinger in de pap en wil het Kremlin op die manier het kandidaat-lidmaatschap van Georgië tot de EU beïnvloeden. Rusland ontkent dat.

[Bron: vrt.be]



Geef met de duimen aan of je meer of minder vaak (niet meer) een dergelijk artikel wilt zien
0 reacties

Jerking off in the train...he is

Jerking off in the train...he is a daredevil

My Nephew Did This To Me When I W

My Nephew Did This To Me When I Was Sleeping

Portraits + Snapshots

Portraits + Snapshots
::: digiGOP.nl :::

© digiGOP.nl 2002 - 2024 | Adverteren | Disclaimer | Help | Contact/Helpdesk | Mobiele versie