.
::: digiGOP.nl :::

Have you ever slept with a women to prove you're not gay?

YES
NO


login om te stemmen

Forum Operators


DISCLAIMER: digiGOP.nl is geen bedrijf maar een hobby! digiGOP.nl is niet aansprakelijk voor berichten, foto's en andersoort materiaal die door bezoekers geplaatst zijn. De plaatser van het bericht is zelf aansprakelijk! Mocht er onverhoopt materiaal zijn geplaatst waar copyright op rust dan klik hier om dit te melden. Zie ook onze algemene disclaimer aub.

bijna 3 miljoen Nederlanders behoren tot LHBTQIA-gemeenschap


door: sportingact



Bijna 18 procent van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder identificeert zich als LHBTQIA, wat neerkomt op zo'n 2,7 miljoen mensen. Dit blijkt uit een groot bevolkingsonderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat voor het eerst cijfers publiceert over deze gemeenschap. De afkorting LHBTQIA staat voor lesbisch, homoseksueel, bi-plus, transgender, queer, intersekse en aseksueel.

Uit de cijfers blijkt dat 272.000 mannen homoseksueel zijn en 106.000 vrouwen zich als lesbisch identificeren. De grootste groep binnen de LHBTQIA-gemeenschap is de bi-plus groep, bestaande uit bijna 1,7 miljoen mensen. Deze groep voelt zich aangetrokken tot meer dan één gender, een term die vroeger vaak werd aangeduid als biseksueel. Daarnaast zijn er 151.000 mensen die transgender zijn, waarvan een derde zich identificeert als non-binair of genderqueer. Dit betekent dat zij zich niet enkel als man of vrouw identificeren.

Op Roze Maandag is het altijd feest in Tilburg. Dragqueens dosten zich helemaal uit voor deze speciale dag.

LHBTQIA'ers wonen relatief vaak in grotere steden en zijn ze jonger dan de gemiddelde Nederlander, blijkt verder uit het onderzoek.

Vrijdag, op Coming-Outdag, wordt wereldwijd aandacht besteed aan het uit de kast komen en de acceptatie van verschillende seksuele oriëntaties en genderidentiteiten.

Ter ere van deze dag hijst de Nederlandse politie op politiebureaus de progress pride-vlag. Bovendien werd vrijdagavond in iedere provincie een politiebureau verlicht in regenboogkleuren. Hiermee wil de politie bijdragen aan de acceptatie en emancipatie van LHBTQIA'ers. Ook wil de politie de drempel verlagen voor het doen van meldingen of aangifte van discriminatie, intimidatie of geweld tegen deze groepen.

[Bron: hartvannederland.nl]



Geef met de duimen aan of je meer of minder vaak (niet meer) een dergelijk artikel wilt zien
1 reacties



Jouw Reactie
LOGIN als je een reactie wilt plaatsen
13-10-2024 10:20 Fantastisch dat de politie ook heeft meegedaan met de Coming Out Day actie. Zullen we dan ook met de politie afspreken dat ze ons als volwaardige burgers zien en geen uiterst domme vragen stelt op MOP's? Vragen zoals wat doet u hier terwijl het alom bekend is dat het een MOP is en dat weten ze ook, dus waarom deze domme veel voorkomende vraag aan de mannen. Of als ze met z'n tweeën zijn er altijd één aardige persoon is en de andere meestal nors, de antwoorden ontwijken die je naar eer en geweten antwoord. Persoonlijk ben ik daar mee gestopt en ben ik soms ook heel onvriendelijk. Uiteraard niet tegen alle agentenwant er zitten er ook zéér vriendelijke bij😃😃
 



Ahoy Sailors

Ahoy Sailors

Handsome rugby players

Handsome rugby players

10 tips voor een betere homoseks

10 tips voor een betere homoseks
::: digiGOP.nl :::

© digiGOP.nl 2002 - 2024 | Adverteren | Disclaimer | Help | Contact/Helpdesk | Mobiele versie