.
::: digiGOP.nl :::

What's your favorite part about giving a blowjob?

Nothing, blowjobs are kinda gross...
Teasing him
Everything! I live to suck dick
The cum


login om te stemmen

Forum Operators


DISCLAIMER: digiGOP.nl is geen bedrijf maar een hobby! digiGOP.nl is niet aansprakelijk voor berichten, foto's en andersoort materiaal die door bezoekers geplaatst zijn. De plaatser van het bericht is zelf aansprakelijk! Mocht er onverhoopt materiaal zijn geplaatst waar copyright op rust dan klik hier om dit te melden. Zie ook onze algemene disclaimer aub.

Aidsfonds maakt zich zorgen over stijging hiv-besmettingen bij jonge mannen


door: sportingact



Het aantal hiv-diagnoses bij jonge mannen stijgt, blijkt uit onderzoek van Stichting HIV Monitoring (SMH). Terwijl het totaal aantal nieuwe hiv-diagnoses stabiel is gebleven met 424 geregistreerde gevallen in 2023, is bij de nieuwe diagnoses het aandeel toegenomen van jonge mannen die seks hebben met mannen.

In de leeftijdscategorie van 15 tot 24 jaar werden in 2023 40 nieuwe diagnoses gesteld van hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Het fonds wijst erop dat het percentage jonge mannen (15-30 jaar) die seks hebben met mannen in de hiv-cijfers is gestegen van 15 procent in 2002 naar 29 procent in 2023.

"Zorgwekkend", reageert het Aidsfonds. "We zien dat er te weinig is geïnvesteerd in preventie", zegt directeur Mark Vermeulen. "Landelijke campagnes over seksuele gezondheid zijn er al meer dan tien jaar niet geweest. Een hele generatie heeft niet meegekregen wat bijvoorbeeld hiv is. We zien dat condoomgebruik onder jongeren hierna is afgenomen en dat het aantal soa's weer toeneemt. Het is dan niet gek dat de hiv-cijfers dan ook stijgen."

Een andere manier om een hiv-besmetting te voorkomen is het dagelijks slikken van PrEP. "Met die pil ben je voor 100 procent beschermd tegen een infectie. Maar dat doet lang niet iedereen die daadwerkelijk risico loopt", zegt Vermeulen.

Van alle mensen die vorig jaar hiv kregen, dacht 25 procent dat PrEP voor hen niet nodig was. 19 procent wist niet eens dat het middel bestond.

"Dat pleit voor betere voorlichting. Maar het middel moet ook toegankelijker worden. Sinds augustus moeten mensen zelf betalen voor PrEP, dat zo'n 30 euro per maand kost. Voor veel mensen is dat geen probleem, maar juist voor jongeren kan dit een drempel zijn, terwijl juist zij risico lopen", zegt Vermeulen.

Hoewel de cijfers onder jongeren zorgwekkend zijn, benadrukt Aidsfonds dat Nederland nog steeds in een sterke positie verkeert om het aantal nieuwe hiv-infecties terug te dringen naar nul. De middelen zijn beschikbaar, maar moeten effectief worden benut, zegt het Aidsfonds.

[Bron: nos.nl]



Geef met de duimen aan of je meer of minder vaak (niet meer) een dergelijk artikel wilt zien
0 reacties

De kiloknallers van deze week zij

De kiloknallers van deze week zijn.......

Netflix-kijkers geschokt van de X

Netflix-kijkers geschokt van de X-Rated douche van Cooper Koch in Monsters-serie

Ahoy Sailors

Ahoy Sailors
::: digiGOP.nl :::

© digiGOP.nl 2002 - 2024 | Adverteren | Disclaimer | Help | Contact/Helpdesk | Mobiele versie