.
::: digiGOP.nl :::

Have you ever slept with a women to prove you're not gay?

YES
NO


login om te stemmen

Forum Operators


DISCLAIMER: digiGOP.nl is geen bedrijf maar een hobby! digiGOP.nl is niet aansprakelijk voor berichten, foto's en andersoort materiaal die door bezoekers geplaatst zijn. De plaatser van het bericht is zelf aansprakelijk! Mocht er onverhoopt materiaal zijn geplaatst waar copyright op rust dan klik hier om dit te melden. Zie ook onze algemene disclaimer aub.

Medewerker gevangenis op staande voet ontslagen om sabotage condooms


door: sportingact



Tot dusver dit jaar zijn al negentien gevangenisbewaarders of andere personeelsleden van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) ontslagen wegens misstanden. Ze vlogen de laan uit om uiteenlopende redenen. Het vaakst wegens een niet-toegestane relatie met gedetineerden of tbs’ers. Dat gebeurde zeven keer.
Dat blijkt uit overzichten van incidenten van de DJI. Er zitten bizarre voorvallen tussen de incidenten. Zo werd in januari een medewerker van de penitentiaire inrichting Alphen aan den Rijn op staande voet ontslagen toen hij werd betrapt bij het moedwillig veroorzaken van beschadigingen aan condooms die door de gevangenis bij het Bezoek zonder Toezicht worden verstrekt. Tijdens dat bezoek kunnen gedetineerden en bezoekers elkaar in een intieme setting treffen.

Op 16 mei ontsloeg de DJI een medewerker van de PI Alphen aan den Rijn op staande voet wegens het invoeren van drugs en het doorspelen van informatie naar gedetineerden. En in de PI Lelystad moest een medewerker opstappen omdat hij mobiele telefoons en drugs naar binnen had gesmokkeld.

Zeven keer werd een medewerker ontslagen omdat hij of zij een relatie onderhield met een gedetineerde of tbs’er. Dat is niet toegestaan. Medewerkers kunnen gechanteerd worden, maar moeten ook een gezonde afstand houden tot de gedetineerden of tbs’ers.

De DJI ontsloeg twee werknemers van de tbs-kliniek Oostvaarders in Almere wegens zo’n ongeoorloofde relatie. Uitgerekend in de kliniek waar in 2022 een aaneenschakeling van incidenten aanleiding was voor de minister om de kliniek onder toezicht te stellen. Er werden binnen enkele maanden negen medewerkers de laan uitgestuurd.

De druk in de gevangenissen, jeugdinrichtingen en tbs-klinieken is hoog, door een groot tekort aan personeel en plekken. Zo’n 3500 veroordeelden lopen vrij rond wegens capaciteitsgebrek. In 2023 en dit jaar deed de calamiteitenonderzoekscommissie van de DJI onderzoek naar zelfdodingen in de PI’s. In 2023 waren er in totaal zestien suïcides, tegen gemiddeld zo’n elf per jaar. De onderzoekers konden de piek niet verklaren. Dit jaar waren er tot dusver zes zelfdodingen en meerdere pogingen daartoe. Daarnaast waren er meerdere overlijdens waarbij de doodsoorzaak niet duidelijk was.

De DJI reageert in een reactie op de vele ontslagen wegens verboden relaties: ’Niet-professionele relaties en andere vormen van niet-integer gedrag zijn reden voor ontslag op staande voet. Voor medewerkers die zich niet houden aan deze basale gedragsregels is binnen de DJI geen plek. Want dit ondermijnt niet alleen de veiligheid in onze inrichtingen, ook wordt het overgrote deel van onze hardwerkende en integere collega’s hiermee in diskrediet gebracht. Tijdens DJI-opleidingen wordt aandacht besteed aan integer gedrag en hoe op een correcte manier met gedetineerden om te gaan.’

Foto: Archief Sportingact

[Bron: nhdagblad.nl]



Geef met de duimen aan of je meer of minder vaak (niet meer) een dergelijk artikel wilt zien
0 reacties

De LHBTQ-schilderijen van Michael

De LHBTQ-schilderijen van Michael Campellone - Een virtuele galerij

Marvin Gaye & Tammi Terrell – Y

Marvin Gaye & Tammi Terrell – You’re All I Need To Get By

LOVE FOR THEM ALL = 20th Century

 LOVE FOR THEM ALL = 20th Century Men
::: digiGOP.nl :::

© digiGOP.nl 2002 - 2024 | Adverteren | Disclaimer | Help | Contact/Helpdesk | Mobiele versie