.
::: digiGOP.nl :::

How often do you feel lonely?
Never/very rarely
Infrequently or occasionally
Fairly regularly
On a daily basis
All the time


login om te stemmen

Forum Operators


DISCLAIMER: digiGOP.nl is geen bedrijf maar een hobby! digiGOP.nl is niet aansprakelijk voor berichten, foto's en andersoort materiaal die door bezoekers geplaatst zijn. De plaatser van het bericht is zelf aansprakelijk! Mocht er onverhoopt materiaal zijn geplaatst waar copyright op rust dan klik hier om dit te melden. Zie ook onze algemene disclaimer aub.

EU-kandidaat Georgië voert discriminerende homohaatwet in


door: sportingact



Het parlement van Georgië heeft dinsdag de derde en laatste versie goedgekeurd van een wet rond "familiewaarden en de bescherming van minderjarigen". De Europese Unie en de plaatselijke lhbti-gemeenschap spreken van een beperking van lhbti-rechten in het land. De stemming werd geboycot door de oppositie. Dat meldt ANP.
Het wetsvoorstel maakt het mogelijk om openbare lhbti-uitingen als pride-evenementen en het uithangen van de regenboogvlag te verbieden. Ook maakt het censuur van films en boeken mogelijk. Het wetsvoorstel herbevestigt ook het al bestaande verbod op het homohuwelijk en verbiedt geslachtsveranderende operaties. Kopstukken van de pro-Russische regeringspartij Georgische Droom zeggen dat de wet nodig is "om traditionele morele normen te beschermen" in Georgië, waar de diep conservatieve Orthodoxe Kerk zeer invloedrijk is.

Georgië is sinds 2022 kandidaat-lidstaat van de Europese Unie. Toetreding staat met de nieuwe wet op losse schroeven, westerse regeringen vrezen dat Georgië richting Rusland neigt. De nieuwe homohaatwet is gebaseerd op een anti-lhbti-wet die in Rusland al geldt. De EU heeft het wetsvoorstel discriminerend genoemd en daardoor onverenigbaar met toetreding.

Tamara Jakeli, directeur van actiegroep Tbilisi Pride, zegt dat het wetsvoorstel haar organisatie waarschijnlijk zal dwingen de deuren te sluiten. "Deze wet is het ergste wat de lhbti-gemeenschap in Georgië kan overkomen", zegt Jakeli. "We zullen waarschijnlijk moeten stoppen. Er is voor ons geen manier om door te gaan."

De Georgische president Salome Zourabichvili, een uitgesproken tegenstander van Georgische Droom, wiens bevoegdheden vooral ceremonieel zijn, heeft aangegeven de wet te zullen blokkeren. Maar de regeringspartij en haar bondgenoten hebben genoeg zetels in het parlement om haar veto te overrulen.

[Bron: anp.nl]



Geef met de duimen aan of je meer of minder vaak (niet meer) een dergelijk artikel wilt zien
0 reacties

De LHBTQ-schilderijen van Michael

De LHBTQ-schilderijen van Michael Campellone - Een virtuele galerij

Marvin Gaye & Tammi Terrell – Y

Marvin Gaye & Tammi Terrell – You’re All I Need To Get By

LOVE FOR THEM ALL = 20th Century

 LOVE FOR THEM ALL = 20th Century Men
::: digiGOP.nl :::

© digiGOP.nl 2002 - 2024 | Adverteren | Disclaimer | Help | Contact/Helpdesk | Mobiele versie