.
::: digiGOP.nl :::

Besneden of onbesneden?
Ik heb liever seks met
Onbesneden
Besneden
Maakt mij niet uit


login om te stemmen

Forum Operators


DISCLAIMER: digiGOP.nl is geen bedrijf maar een hobby! digiGOP.nl is niet aansprakelijk voor berichten, foto's en andersoort materiaal die door bezoekers geplaatst zijn. De plaatser van het bericht is zelf aansprakelijk! Mocht er onverhoopt materiaal zijn geplaatst waar copyright op rust dan klik hier om dit te melden. Zie ook onze algemene disclaimer aub.

Europese Unie wil dat Georgië goedkeuring van anti-homowet terugdraait


door: sportingact



"Vergroot discriminatie"


De Europese Unie wil dat Georgië de goedkeuring van de zogenoemde anti-homowet ongedaan maakt. Dat heeft Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken, gezegd. Gisteren keurde het Georgische parlement een wet goed die "de traditionele gezinswaarden en normen moet beschermen", maar critici zien er de hand van het Kremlin in.

Borrell is niet te spreken over de nieuwe wet, die "de grondrechten ondermijnt en de stigmatisering en discriminatie doet toenemen". Zo verbiedt de 'anti-homowet' onder meer bijeenkomsten die relaties tussen hetzelfde geslacht promoten. Ook publieke evenementen gericht op personen die zich niet identificeren met "zijn of haar biologische geslacht" zijn onder de nieuwe wetgeving uit den boze. Kort gezegd: pride-optochten worden er zo goed als verboden.

De nieuwe wet gaat bovendien nog een stuk verder. Zo kunnen homokoppels onder de nieuwe wet niet langer kinderen adopteren. Ook zaken die de LGBTQ+-gemeenschap "promoten", zoals regenboogvlaggen, worden verboden en steunbetuigingen in het onderwijs en in de media zijn niet langer toegestaan.

De LGBTQ+-gemeenschap heeft het niet gemakkelijk in Georgië. Het is een diepgelovig land, een groot deel van de bevolking keurt homoseksuele relaties af en het homohuwelijk is er niet gelegaliseerd.

De nieuwe wet, die overigens verdacht veel lijkt op een wettekst die ook in Rusland bestaat, werd goedgekeurd door de regerende partij Georgische Droom in een stemming die werd geboycot door de oppositie. De 'anti-homowet' doet de spanningen in Georgië in de aanloop naar de cruciale parlementsverkiezingen op 26 oktober toenemen.

Tegenstanders beschuldigen de Georgische Droom ervan het land dichter naar Rusland te brengen, en verder weg te leiden van het verhoopte lidmaatschap van de Europese Unie.

Georgië kreeg in december 2023 de status van kandidaat-lidstaat voor de EU, maar de toetredingsonderhandelingen zijn nog niet begonnen. Het land streeft ook naar toetreding tot de NAVO. De EU-leiders besloten voor de zomer het toetredingsproces "de facto" stop te zetten in afwachting van een beleidswijziging in Tbilisi. De Georgische Droompartij op haar beurt beschuldigt het Westen ervan de ‘traditionele waarden’ te ondermijnen.

Eerder schopte Georgië de Europese Unie ook al tegen de schenen met de goedkeuring van de 'wet op buitenlandse invloed'. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo's die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren.

Voor ngo's en mediabedrijven is de nieuwe wet problematisch. Het label 'agenten van buitenlandse invloeden' heeft een rampzalige impact op hun geloofwaardigheid. Het doet hen uitschijnen als spionnen voor buitenlandse naties. Ngo's zijn bezorgd dat ze door het label veel moeilijker geld zullen kunnen ronselen bij hun sponsoren.

De oppositiepartijen van Georgië hebben de wet omgedoopt tot "de Russische wet". Ze vergelijken het met de wetgeving die in Rusland gebruikt wordt om de kritische stemmen van het regime van Vladimir Poetin het zwijgen op te leggen.

President Salome Zoerabisjvili - zelf tegenstander - noemt de wet "een mechanisme van buitenlandse invloed". Volgens haar heeft Rusland een vinger in de pap en wil het Kremlin op die manier het kandidaat-lidmaatschap van Georgië tot de EU beïnvloeden. Rusland ontkent dat.

[Bron: vrt.be]



Geef met de duimen aan of je meer of minder vaak (niet meer) een dergelijk artikel wilt zien
0 reacties

De LHBTQ-schilderijen van Michael

De LHBTQ-schilderijen van Michael Campellone - Een virtuele galerij

Marvin Gaye & Tammi Terrell – Y

Marvin Gaye & Tammi Terrell – You’re All I Need To Get By

LOVE FOR THEM ALL = 20th Century

 LOVE FOR THEM ALL = 20th Century Men
::: digiGOP.nl :::

© digiGOP.nl 2002 - 2024 | Adverteren | Disclaimer | Help | Contact/Helpdesk | Mobiele versie